Lionsclub Donge Vallei schenkt 570 pakken DE koffie aan de Voedselbank

Tijdens de jaarlijkse landelijke lions actie in december 2020 heeft Lionsclub Donge Vallei liefst 285.613 waardepunten verzameld. Voor deze punten levert Douwe Egberts 570 pakken koffie aan de Voedselbank voor haar klanten in Dongen. Dit is een stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar.

Het is voor de Lions Club Donge Vallei de 9de keer dat er met deze landelijke actie wordt meegedaan en het is telkens weer opmerkelijk dat er na al die jaren nog steeds zoveel punten worden opgehaald. De verzamelbox in de Cammeleur kon dit jaar nauwelijks gebruikt worden door de corona maatregelen. “Maar door publicaties in kranten en nieuwssites werden we overspoeld met punten”, zegt Rick Meijer samen met Warden Deenen coordinatoren van deze actie in Dongen. “Dat kwam met name door bekendmaking van een speciaal emailadres. Na de publicaties kregen we heel veel meldingen via email en punten werden opgestuurd per post of gebracht bij leden thuis of we gingen ze ophalen. Met een fantastisch resultaat”.

Het tellen was een flinke klus en moest vanwege Corona in ploegjes op afstand worden gedaan.

De waardepunten zijn vrijdag 12 februari aan Annita Kooijman van de Voedselbank overhandigd, die verheugd reageerde op het resultaat. Zij kan veel klanten van de Voedselbank weer blij maken met verse koffie.

In heel Nederland doen 130 Lions Clubs voor ruim 60 Voedselbanken mee aan deze actie, waarbij ongeveer 134.000 pakken koffie zullen worden overhandigd.