• We Serve, wij dienen
    We Serve, wij dienen

    De Lionsclub Dongevallei helpt...

  • Lionsclub Dongevallei
    Lionsclub Dongevallei

Lions Fietstocht voor Oekraïnse kinderen op 23 april

Fiets jij mee voor de Oekraïnse kinderen in onze omgeving?

Lions Club Donge Vallei is begaan met de vluchtelingen uit de Oekraïne en draagt graag een steentje bij in hun welzijn. In Dongen zijn ca. 15 kinderen opgevangen, die alles achter hebben moeten laten. En juist voor hen is extra aandacht nodig.

Om deze kwetsbare kinderen een mooie steun in de rug te kunnen geven organiseert de Lionsclub een fietstocht op 23 april 2023. We houden een speelse tocht in de omgeving van Dongen, Rijen, De Moer en Loon op Zand. Een mooie lentetocht speciaal bedoeld voor gezinnen. De tocht is ongeveer 40 km lang en kan altijd ingekort worden.

De fietstocht begint tussen 12:30 en 13:30 uur bij Den Hespel en op verschillende pleisterplaatsen zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar voor de inwendige mens en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. We zorgen voor voldoende rustmomenten en ontspanning tijdens deze fietstocht!

Deelname aan deze tocht kost € 9,- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 4,50 per kind.
Let op: maximaal € 27,= per gezin. 

De route ontvang je bij aanvang van de fietstocht.

De opbrengsten zijn geheel ten bate van de kinderen van de Oekraïnse vluchtelingen, die nu thuis zijn in onze omgeving.

Donge vallei rally 2023

Rally Donge Vallei finish

2 JULI 2023!

Rally Donge Vallei 2022 was een succes! Een prachtig event om op terug te kijken met een geweldige opbrengst van € 5.000,00

Dit jaar gaan wij op zondag 2 juli 2023 er weer een mooi event van maken met jullie.

Een mooie rally met een prachtige route, lekker eten en drinken en een geweldig resultaat voor het goede doel.

Kijk op rallydongevallei.nl voor informatie en inschrijven

Wijnproefmiddag 6 november 2022 in de oude kerk Dongen voor goede doel.

Wijnproefmiddag en boekenmarkt op 6 november 2022 in de oude kerk Dongen voor goede doel.

Lionsclub Donge Vallei organiseert ook dit jaar weer een fantastische wijnproefmiddag voor het goede doel.

De lionsclub nodigt iedereen die van wijn houdt of er eens op een plezierige manier meer kennis van wil opdoen van harte uit voor onze Wijnproefmiddag, op zondag 6 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Oude Kerk, Kerkstraat 56 te Dongen.

U kunt die middag op een prachtige monumentale locatie in een geweldige ambiance genieten van heerlijke wijnen van onze leveranciers Rovin en Jan van Hest. Zij presenteren een ruim assortiment heerlijke wijnen, die u kunt proeven en natuurlijk ook kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Een mooi moment om wijn in te kopen voor de feestdagen, waarbij u dan tevens een goed doel ondersteunt! De toegang is gratis!

Nieuw dit jaar is een boekenmarkt met zeer toepasselijke wijn/drank en kookboeken. Een boek kost € 2 en 3 boeken kosten €5.

De opbrengst van de proeverij en de boekenverkoop komt ook dit jaar ten goede aan Stichting Stronk, dè innovatieve jeugdwerkplaats in Noord-Brabant (www.stronkmaakt.nl). Tijdens de wijnproefmiddag zal Stronk acte de présence geven en u meer over de activiteiten vertellen en laten zien. Mocht u onverhoopt niet in de gelegenheid zijn om op 6 november langs te komen, dan is onze wijnwebshop (www.lcdvwijn.nl) vanaf maandag 7 november geopend, met daarin dan een mooie selectie van de in de Oude Kerk te proeven wijnen.


Wij zien u graag op 6 november! Fijn als u komt!

Opbrengst Lions Wijnproeverij € 2.000 overhandigd aan Stichting Stronk

De in oktober 2021 door Lionsclub Donge Vallei georganiseerde traditionele wijnproeverij in de oude kerk te Dongen ten behoeve van het goede doel heeft een mooi bedrag van € 2.000 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Stronk. Door corona was het nog niet tot een fysieke overdracht gekomen. 

Op 6 april 2022 was het dan zover. In de prachtige nieuwe werkplaats van de Stichting aan de Heuvelstraat kwam een grote delegatie van de Lionsclub Donge Vallei bijeen om de cheque te overhandigen. Het was tevens een mooie gelegenheid voor Stronk om de lionsleden te laten zien wat Stronk doet. Het is de enige innovatieve jeugdwerkplaats in Noord Brabant, met veel enthousiasme opgezet en geleid door Mark Jonkers en Jorus Rompa. (www.stronkmaakt.nl). Wat zij met jongeren, die zijn vastgelopen,  voor elkaar krijgen is onvoorstelbaar.  En als u in de gelegenheid bent op 18 april aanstaande naar de open dag van Stronk aan de Heuvelstraat te komen dan kunt u met eigen ogen zien wat de heren allemaal doen om jongeren weer actief te krijgen. 

Lionsclub Donge Vallei is een vereniging van actieve mensen, die zich gezamenlijk inzetten voor ondersteuning van maatschappelijke doelen in Dongen, Rijen, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer.

Wij zijn onderdeel van Lions International, de grootste ngo ter wereld. Uniek omdat er niets aan de strijkstok blijft hangen. We serve is ons motto. Wij beseffen dat we gezamenlijk meer kunnen betekenen dan alleen. We organiseren activiteiten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen. Geweldig als we met ouderen de avondvierdaagse lopen, kerstversiering aanbrengen in een verpleeghuis etc. 

Interesse om lid te worden: Zie www.lionsclubdongevallei.nl .

 

De in oktober 2021 door Lionsclub Donge Vallei georganiseerde traditionele wijnproeverij in de oude kerk te Dongen ten behoeve van het goede doel heeft een mooi bedrag van € 2.000 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Stronk. Door corona was het nog niet tot een fysieke overdracht gekomen.

Op 6 april 2022 was het dan zover. In de prachtige nieuwe werkplaats van de Stichting aan de Heuvelstraat kwam een grote delegatie van de Lionsclub Donge Vallei bijeen om de cheque te overhandigen. Het was tevens een mooie gelegenheid voor Stronk om de lionsleden te laten zien wat Stronk doet. Het is de enige innovatieve jeugdwerkplaats in Noord Brabant, met veel enthousiasme opgezet en geleid door Mark Jonkers en Jorus Rompa. (www.stronkmaakt.nl). Wat zij met jongeren, die zijn vastgelopen,  voor elkaar krijgen is onvoorstelbaar.  En als u in de gelegenheid bent op 18 april aanstaande naar de open dag van Stronk aan de Heuvelstraat te komen dan kunt u met eigen ogen zien wat de heren allemaal doen om jongeren weer actief te krijgen.

Lionsclub Donge Vallei is een vereniging van actieve mensen, die zich gezamenlijk inzetten voor ondersteuning van maatschappelijke doelen in Dongen, Rijen, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer
Wij zijn onderdeel van Lions International, de grootste ngo ter wereld. Uniek omdat er niets aan de strijkstok blijft hangen. We serve is ons motto. Wij beseffen dat we gezamenlijk meer kunnen betekenen dan alleen. We organiseren activiteiten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen. Geweldig als we met ouderen de avondvierdaagse lopen, kerstversiering aanbrengen in een verpleeghuis etc.
Interesse om lid te worden: Zie
www.lionsclubdongevallei.nl .

Donge Vallei Rally op 3 juli 2022

Met veel plezier kondigt Lionsclub Donge Vallei de hervatting van de traditie van onze gewaardeerde Rally Donge Vallei aan na twee jaar gedwongen pauze vanwege Corona.

Op 3 juli gaan we eindelijk weer van start in Dongen bij de Cammeleur en eindigen we de rally in Loon op Zand.

Waarom Loon Op Zand? Omdat aan onze club inmiddels ook de Lions-leden van Loon Op Zand, Kaatsheuvel, Udenhout en De Moer verbonden zijn. Met deze uitbreiding dekken we een groter gebied en hebben we de kans op méér deelnemers en kunnen we al doende méér betekenen voor de Goede Doelen.

De rally op 3 juli zal een enigszins gewijzigde opzet krijgen. We beginnen iets later op zondag en eindigen niet met een 4- gangen diner, maar met een aangeklede en uitgebreide borrel. Gezelligheid staat voorop terwijl de echte autoliefhebber ook aan zijn trekken komt. Alle auto’s van modern tot klassiek en natuurlijk de volledig elektrische wagens zijn welkom. En goed te weten dat het inschrijfgeld veel lager zal liggen dan voorheen.

Ook dit jaar is de opbrengst van de rally bestemd voor een goed doel. Dit jaar voor het nationale voetbaltoernooi voor G-teams in september in Dongen op het complex van DVVC . G-teams zijn teams met voetballende kinderen met een beperking. Dit jaar bestaat het G-team van DVVC alweer 14 jaar.

Gedragen door veel vrijwilligers, die wekelijkse trainingen verzorgen om het team klaar te stomen voor de reguliere KNVB competitie voor G-teams verdienen zij veel erkenning.

In september 2022 wordt in Dongen een groot landelijk toernooi georganiseerd met deelname van een groot aantal G-teams van andere clubs. De organisatie daarvan is een hele klus en dat verdient veel waardering maar men kan ook een financiële ondersteuning goed gebruiken. Vanwege dit sympathieke en maatschappelijke doel zal de Lionsclub Donge Vallei het toernooi sponsoren door een deel van de opbrengst van de rally die op 3 juli 2022 wordt georganiseerd ter beschikking te stellen.

Een ander deel van de opbrengst zal ter beschikking worden gesteld aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Donge Vallei regio.

Meer informatie en inschrijven op: Rally Donge Vallei

DE Waardepunten actie 2021

Lionsclub Donge Vallei schenkt ruim 550 pakken DE koffie

aan de Voedselbank

 

Tijdens de jaarlijkse landelijke lions actie in december heeft Lionsclub Donge Valleiliefst 254.045 waardepunten ingezameld. Voor deze punten levert Douwe Egberts500 pakken koffie aan de Voedselbank voor haar klanten in Dongen en ‘s-Gravenmoer.

Het is voor de Lions Club Donge Vallei de 10 de keer dat er met deze landelijke actiewordt meegedaan en het is telkens weer opmerkelijk dat er na al die jaren nogsteeds zoveel punten worden opgehaald. Ook dit jaar weer bijzonder omdat deactietijd korter was en er minder inzamelpunten waren door de Corona perikelen.

“Het leek er op dat dat de inzamelbox in de Cammeleur een wat rustig bestaan zouhebben tijdens de gedeeltelijke lockdown periode, maar het tegendeel was waar.Veel meer is er dit jaar van de box gebruik gemaakt “, zegt Rick Meijer samen metWarden Deenen ook dit jaar weer de coördinatoren van deze actie in Dongen. “Datkwam na de publicaties in de Dongense nieuwsmedia en door de bekendmaking vaneen speciaal emailadres in de regionale bladen. Daardoor kregen we heel veelmeldingen via dat e-mailadres. Veel punten werden opgestuurd per post of gebrachtbij leden thuis of we gingen ze ophalen. Met een fantastisch resultaat”.

Het tellen was weer een flinke klus. Het duurde twee middagen om alles geteld tekrijgen, maar werd met veel plezier gedaan zeker gezien de grote hoeveelheid dietoch weer tot een bijzonder resultaat heeft geleid.De waardepunten zijn vrijdag 12 februari aan Annita Kooijman van de Voedselbankoverhandigd, die verheugd reageerde op het resultaat. Zij kan veel klanten van deVoedselbank weer blij maken met verse koffie.