• We Serve, wij dienen
    We Serve, wij dienen

    De Lionsclub Dongevallei helpt...

  • Lionsclub Dongevallei
    Lionsclub Dongevallei

Prachtig resultaat laatste Lionsclub rally


De volgende rally voor het goede doel  is op 21 juni 2020

Opbrengst Lionsclub rally 2019 van € 11.000 overhandigd

Op 23 juni 2019 werd door de Lionsclub Donge Vallei voor de tweede keer een autorally georganiseerd. De opbrengst hiervan bedroeg maar liefst  € 11.000, wat geheel ten goede komt aan twee Dongense goede doelen. Een bedrag van € 3000 voor de stichting Met je Hart Dongen en € 8.000 voor de stichting “Air4tieme”.

Tieme Siemons, een jongetje uit Dongen van 10 jaar oud, lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis, beter bekend als Taaislijmziekte. Dit is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Op deze ziekte heeft Tieme een genafwijking, waar helaas nog geen medicijnen voor zijn. Hij is onder behandeling van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, dat verbonden is aan het Erasmus Medisch Centrum. Zij doen veel onderzoek naar Taaislijmziekte en de donaties, die de Stichting Air4tieme onder andere vanuit de Lionsclub Donge Vallei rally ontvangt, worden aangewend voor een zeer gericht onderzoek dat voor Tieme het meest relevant is. Het bedrag zal besteed worden aan onderzoek naar een nieuwe bloedtest om snel te meten of een bepaalde bacterie een infectie in de longen bij kinderen met Taaislijmziekte veroorzaakt. Met een nieuwe testmethode, die mede dankzij de donaties ontwikkeld is kan nu al veel sneller dan voorheen worden gezien wat de mogelijke boosdoener van de ziekte is. Dat wil nog niet zeggen dat er al een oplossing voor de nu nog ongeneeslijke ziekte van Tieme en zijn lotgenoten is, maar er zijn al wel belangrijks stappen gezet.

Recent werd de opbrengst van € 8.000 van de rally 2019 door Air4tieme overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Het andere goede doel van de Rally, de stichting met je hart Dongen, organiseert onder andere maandelijks bij horeca- en andere gelegenheden in Dongen een Stamtafel waarbij een vaste groep ouderen samenkomt om een gezellige middag te beleven onder het genot van een drankje en wat lekkers. Met deze donatie kan er gedurende twee jaar een stamtafel worden georganiseerd in De Cammeleur, waardoor voor nog meer ouderen gezellige middagen kunnen worden verzorgd.

De volgende rally komt er weer aan. Op 21 juni 2020 wordt door de Lionsclub Donge Vallei weer een rally georganiseerd. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan de stichting “Air4tieme” en voor het ouder-kindkamers van het prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. De inschrijving start binnenkort via de website www.rallydongevallei.nl.