• Lionsclub Dongevallei
    Lionsclub Dongevallei
  • We Serve, wij dienen
    We Serve, wij dienen

    De Lionsclub Dongevallei helpt...

Lions verzamelen vreemd en oud geld

Via een duidelijk herkenbare zuil zamelen  leden van de Lionsclub Donge Vallei vreemd en oud geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden. De zuil staat nu bij AH in Rijen.
 
Elke Nederlander heeft wel vreemde munten en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil van de LIons kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.
De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.
De besteding gaat volgens het “Robin Hood” principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 boven de kostprijs. Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl
De Lionsclub Donge Vallei is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.
Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Wijnactie 2019

Opbrengst € 2.250 voor het goede doel.
 
Zoals elk jaar hebben we ook in 2019 een wijnproefmidddag georganiseerd voor het goede doel Stichting Jarige Job. www.jarigejob.nl

Een sfeervolle middag met de heerlijkste wijnen en lekkere hapjes in de oude kerk in Dongen. De wijnen zijn geselecteerd door wijnhandel Rovin uit Dongen en Van Hest Wijnen uit Rijen. De hapjes werden verzorgd door Restaurant SED uit 's-Gravenmoer.
 
Ook afgelopen jaar was het weer een druk bezocht evenement, waar de bezoekers konden genieten van de uitgekiende selecties wijnen in diverse prijsklassen. Voor ieder waren er wel aantrekkelijke wijnen in verscheidene prijsklassen. De bezoekers konden ter plaatse bestellingen plaatsen.
 
Ook dit evenement past in onze doelstelling ons belangeloos in te zetten voor het goede doel.
 
Dit jaar zal er zeker weer een wijnevent volgen.

Prachtig resultaat Lionsclub rally 2019


De volgende rally voor het goede doel  is op 21 juni 2020

Opbrengst Lionsclub rally 2019 van € 11.000 overhandigd

Op 23 juni 2019 werd door de Lionsclub Donge Vallei voor de tweede keer een autorally georganiseerd. De opbrengst hiervan bedroeg maar liefst  € 11.000, wat geheel ten goede komt aan twee Dongense goede doelen. Een bedrag van € 3000 voor de stichting Met je Hart Dongen en € 8.000 voor de stichting “Air4tieme”.

Tieme Siemons, een jongetje uit Dongen van 10 jaar oud, lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis, beter bekend als Taaislijmziekte. Dit is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Op deze ziekte heeft Tieme een genafwijking, waar helaas nog geen medicijnen voor zijn. Hij is onder behandeling van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, dat verbonden is aan het Erasmus Medisch Centrum. Zij doen veel onderzoek naar Taaislijmziekte en de donaties, die de Stichting Air4tieme onder andere vanuit de Lionsclub Donge Vallei rally ontvangt, worden aangewend voor een zeer gericht onderzoek dat voor Tieme het meest relevant is. Het bedrag zal besteed worden aan onderzoek naar een nieuwe bloedtest om snel te meten of een bepaalde bacterie een infectie in de longen bij kinderen met Taaislijmziekte veroorzaakt. Met een nieuwe testmethode, die mede dankzij de donaties ontwikkeld is kan nu al veel sneller dan voorheen worden gezien wat de mogelijke boosdoener van de ziekte is. Dat wil nog niet zeggen dat er al een oplossing voor de nu nog ongeneeslijke ziekte van Tieme en zijn lotgenoten is, maar er zijn al wel belangrijks stappen gezet.

Recent werd de opbrengst van € 8.000 van de rally 2019 door Air4tieme overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Het andere goede doel van de Rally, de stichting met je hart Dongen, organiseert onder andere maandelijks bij horeca- en andere gelegenheden in Dongen een Stamtafel waarbij een vaste groep ouderen samenkomt om een gezellige middag te beleven onder het genot van een drankje en wat lekkers. Met deze donatie kan er gedurende twee jaar een stamtafel worden georganiseerd in De Cammeleur, waardoor voor nog meer ouderen gezellige middagen kunnen worden verzorgd.

De volgende rally komt er weer aan. Op 21 juni 2020 wordt door de Lionsclub Donge Vallei weer een rally georganiseerd. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan de stichting “Air4tieme” en voor het ouder-kindkamers van het prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. De inschrijving start binnenkort via de website www.rallydongevallei.nl.

DE Waardepunten actie 2019

Sinds 2012 organiseren de Lionsclubs jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die waardepunten worden door Douwe Egberts omgewisseld tegen pakken koffie ten gunste van voedselbanken. 

Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Bij de vorige acties werden in totaal 160.000.000 waardepunten ingezameld, goed voor 330.000 pakken koffie. Dit jaar ontvangt de voedselbank via deze actie voor elke 600 punten 1 pak koffie.

De inzamelingsactie 2019 wordt ook dit jaar weer gesteund door Lionsclub Donge Vallei en vindt plaats van 18 december tot en met 12 januari 2020. Hierna worden alle punten geteld en voor pakken koffie ingewisseld. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de punten in de doos te deponeren dan halen wij deze graag bij u op. Stuur daarvoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijk dank namens de voedselbank en Lionsclub Donge Vallei.