• Lionsclub Dongevallei
  Lionsclub Dongevallei
 • Jeugduitwisseling
  Jeugduitwisseling

  Kamp Panta Rhei 2016

 • We Serve, wij dienen
  We Serve, wij dienen

  De Lionsclub Dongevallei helpt...

Rally Donge Vallei succesvol

De Lionsclub Donge Vallei haalt €7.500,= op voor stichting Met Je Hart Dongen met de eerste editie van de Rally Donge Vallei!


Mooi weer, enthousiaste deelnemers, bijzondere auto’s, een gemoedelijke sfeer, een prachtige maar ook uitdagende route, een heerlijke lunch, een culinair diner en een waanzinnig bedrag voor het goede doel. Dat is een goede opsomming voor de eerste editie van de Rally Donge Vallei. Een nieuw evenement in Dongen dat jaarlijks terug zal keren.
Lisette Veenstra, initiatiefneemster van de stichting, was er even stil van toen ze zondag de cheque in ontvangst nam. Tijdens het diner in De Oude Kerk werd het bedrag onthuld door de rallycommisie, bestaande uit Joop van der Holst, Sander Kock en Mylène Koeken-Segers.
De start was op landgoed Bergvliet in Oosterhout en ging via Esbeek naar de lunch die verzorgd werd door en bij onze hoofdsponsor Porsche Centrum Eindhoven in Oirschot. Daarna ging de route verder via Oisterwijk naar De Oude Kerk in Dongen waar alle deelnemers weer heelhuids finishten.
Wilt u volgend jaar ook deelnemen aan dit evenement? Houdt dan zondag 23 juni 2019 vrij, want dan wordt de tweede editie van de Rally Donge Vallei gereden.
De organisatie bedankt alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. Tot volgend jaar!

Rally Donge Vallei finish

Prachtige muziek en heerlijk diner voor het goede doel

Music Dinner 2018 zangeressen

De opbrengst van deze avond gaat naar twee goede doelen:

De opbrengst van deze avond gaat naar twee goede doelen:

Stichting met je hart in Dongen en De Grobbebollen in Rijen.

Wij citeren de Stichting met je hart:

Stichting Met je hart werkt in iedere gemeente samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners.

Dit is een intensief proces maar zorgt ervoor dat we juist ook die onzichtbare groep ouderen kunnen laten deelnemen in de samenleving. Onze zorgpartners hebben goed zicht op kwetsbare ouderen die met eenzaamheidsgevoelens kampen en weinig sociaal contact hebben. Ouderen worden de eerste keer door hun uitgenodigd om die eerste drempel weg te nemen. Al onze gasten worden persoonlijk uitgenodigd en het team van Met je hart neemt vervolgens persoonlijk contact met de oudere op om te overleggen over wensen en mogelijkheden. We bereiken een vergeten groep ouderen en nemen we alle mogelijke drempels voor sociaal contact weg. Voor meer informatie: https://www.metjehart.nl

Stichting de Grobbebollen in Rijen organiseert tweewekelijkse bijeenkomsten voor mensen met een beperking. Tijdens die bijeenkomsten worden door vrijwilligers activiteiten ontwikkeld voor deze deelnemers, er worden spelletjes gespeeld, handenarbeid wordt verricht en veel meer. Dit gaat al 40 jaar zo door, maar om alles te kunnen betalen zijn bijdragen van buiten heel erg nodig. De Lionsclub wil hieraan ook graag een bijdrage leveren aan deze sympathieke stichting, die fantastisch werk verricht. En dat geheel belangeloos.

Handen uit de Mouwen actie – 2017 Veel banken

De HUM-actie van 2017 was op de “Locatie Paradijs over de Aa” ( PodAa). Dit is een zorginstelling waar een door-de-weeks dagverblijf plaatsvindt voor (nu) 8 cliënten van “Down” personen. Dit is een locatie met een variatie van vele buitenactiviteiten ( en ook binnen-). De mensen krijgen daar muzieklessen en actieve projecten.  Zaterdag komen  de mensen van de zorginstelling  bijelkaar en voor externen ook muziekles. Wij werden gevraagd timmerwerk te verrichten. Het werd het Project: “Banken voor PodAa”.. Veel banken zijn nodig voor alle muziekuitvoeringen en voor het gebruik op het terrein.
Jan en Ineke van Rijckevorsel zijn 2 jaar geleden gestart met dit project. Zij hebben met veel vlijt en  bevlogenheid hier al een goede reputatie opgebouwd. Het staat ook bekend als het Muziekhuis. Wij konden met eigen ogen zien hoe cliënten graag en met veel enthousiasme hier hundag doorbrengen. actief zijn.
Zoon Darius van Charlayne is hier een actieve mede-muzikant en werkt ook als tuinman.
Actief van de Lions waren: Adrie; Charlayne met Hardwich en zoon Devin; Frank; Joop; Rick en Simon.

Er werd afgetekend, gezaagd, geboord en geschroefd; geschuurd bij het leven en daarna mooi in de lak gezet. Zo ontstonden in noestige arbeid met het nodige hoesten door het stof, een 15-tal banken. Solide als ze zijn voor heftig gebruik. Ze werden meteen in gebruik genomen door ons om voldaan later in de middag af te “afkicken”.
Kortom het was weer een gezellige HUM-actie, waar wetevreden op terug kunnen kijken. Nuttig en zeer praktisch gezien de resultaten. Ook werden getrakteerd  op een paar nummers van de “Josti-band”
Het was een succesvolle dag!

Oranjeparkfestival Lions tappen voor de Voedselbank

Dit jaar kreeg de Lionsclub Donge Vallei de kans om op het Oranjeparkfestival mee te helpen tappen.
Op 27 april op het Oranjeparkfestival waren enkele lionsleden dan ook druk aan het tappen.
Het bedrag dat de Lions hiervoor ontvangen gaat rechtstreeks naar het goede doel: De Voedselbank.
Lions kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige en muzikale  avond.
Waar ook achter de tap de lionsleden regelmatig meedansten op de swingende live muziek.
 
Compliment voor de organisatie die alles strak in handen had.

Lions wijnen voor de voedselbank

NOG MEER WIJN VERKOOP VOOR DE VOEDSELBANK

 

Naast de jaarlijkse wijnproeverij heeft onze club nog een troef in handen met de verkoop van wijn.

Met onze partner in dit project Wijnhandel  Rovin aan de Wilhelminastraat te Dongen hebben we kunnen afspreken dat er een specifieke “LIONS” wijn in het assortiment is opgenomen, waarvan een deel van de verkoopopbrengst naar de Voedselbank gaat.

Deze wijn is dus permanent te koop bij Rovin en maakt het iedere wijnliefhebber makkelijk om een lekkere wijn ook door het jaar heen te kopen en daarbij ook steun te geven aan een goed doel. Een “WIN-WIN’ situatie, zoals wij dat noemen.


Het assortiment:
- Rood: Cabernet - Syrah; 7,99 per fles

- Wit: houtgelagerde Chardonnay: 8,29 per fles
- Wit: frisse en volle Sauvignon Blanc: 7,99 per fles
- Wit: een droge Muscat wijn: 7,99 per fles

manoir grignon cabernet syrah 1Manoir Grignon Chardonnay 1Manoir Grignon Sauvignon Blanc 1manoir grignon Muscat 1

Van de Muscat druif worden overwegend zoete dessertwijnen gemaakt. Dit is echter geen dessertwijn !

De wijnen komen van het wijnhuis Manoir-Grignon uit Zuid-Frankrijk.

Voor alle wijnen geldt: levering per doos.
Met deze prijsstelling houdt Rovin het bedrag per doos onder de 50 €.


Van iedere verkochte doos wijn die Rovin verkoopt ontvangt onze club en dus de Voedselbank een bijdrage per doos.

Neem dus de stap en loop binnen bij Rovin en vraag naar de “Lions”wijn!!!
Overigens:


Rovin heeft een veel breder assortiment, met uitstekende wijnen, een omvangrijke keuze uit verschillende biersoorten (nationaal en internationaal) en is prima toegerust op het uitlenen van allerhande materialen voor een feestje.

En de wijnkenners onder ons vinden deze wijnen voortreffelijk!