• Lionsclub Dongevallei
    Lionsclub Dongevallei
  • We Serve, wij dienen
    We Serve, wij dienen

    De Lionsclub Dongevallei helpt...

Opbrengst Lions Wijnproeverij € 2.000 overhandigd aan Stichting Stronk

De in oktober 2021 door Lionsclub Donge Vallei georganiseerde traditionele wijnproeverij in de oude kerk te Dongen ten behoeve van het goede doel heeft een mooi bedrag van € 2.000 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Stronk. Door corona was het nog niet tot een fysieke overdracht gekomen. 

Op 6 april 2022 was het dan zover. In de prachtige nieuwe werkplaats van de Stichting aan de Heuvelstraat kwam een grote delegatie van de Lionsclub Donge Vallei bijeen om de cheque te overhandigen. Het was tevens een mooie gelegenheid voor Stronk om de lionsleden te laten zien wat Stronk doet. Het is de enige innovatieve jeugdwerkplaats in Noord Brabant, met veel enthousiasme opgezet en geleid door Mark Jonkers en Jorus Rompa. (www.stronkmaakt.nl). Wat zij met jongeren, die zijn vastgelopen,  voor elkaar krijgen is onvoorstelbaar.  En als u in de gelegenheid bent op 18 april aanstaande naar de open dag van Stronk aan de Heuvelstraat te komen dan kunt u met eigen ogen zien wat de heren allemaal doen om jongeren weer actief te krijgen. 

Lionsclub Donge Vallei is een vereniging van actieve mensen, die zich gezamenlijk inzetten voor ondersteuning van maatschappelijke doelen in Dongen, Rijen, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer.

Wij zijn onderdeel van Lions International, de grootste ngo ter wereld. Uniek omdat er niets aan de strijkstok blijft hangen. We serve is ons motto. Wij beseffen dat we gezamenlijk meer kunnen betekenen dan alleen. We organiseren activiteiten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen. Geweldig als we met ouderen de avondvierdaagse lopen, kerstversiering aanbrengen in een verpleeghuis etc. 

Interesse om lid te worden: Zie www.lionsclubdongevallei.nl .

 

De in oktober 2021 door Lionsclub Donge Vallei georganiseerde traditionele wijnproeverij in de oude kerk te Dongen ten behoeve van het goede doel heeft een mooi bedrag van € 2.000 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Stronk. Door corona was het nog niet tot een fysieke overdracht gekomen.

Op 6 april 2022 was het dan zover. In de prachtige nieuwe werkplaats van de Stichting aan de Heuvelstraat kwam een grote delegatie van de Lionsclub Donge Vallei bijeen om de cheque te overhandigen. Het was tevens een mooie gelegenheid voor Stronk om de lionsleden te laten zien wat Stronk doet. Het is de enige innovatieve jeugdwerkplaats in Noord Brabant, met veel enthousiasme opgezet en geleid door Mark Jonkers en Jorus Rompa. (www.stronkmaakt.nl). Wat zij met jongeren, die zijn vastgelopen,  voor elkaar krijgen is onvoorstelbaar.  En als u in de gelegenheid bent op 18 april aanstaande naar de open dag van Stronk aan de Heuvelstraat te komen dan kunt u met eigen ogen zien wat de heren allemaal doen om jongeren weer actief te krijgen.

Lionsclub Donge Vallei is een vereniging van actieve mensen, die zich gezamenlijk inzetten voor ondersteuning van maatschappelijke doelen in Dongen, Rijen, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer
Wij zijn onderdeel van Lions International, de grootste ngo ter wereld. Uniek omdat er niets aan de strijkstok blijft hangen. We serve is ons motto. Wij beseffen dat we gezamenlijk meer kunnen betekenen dan alleen. We organiseren activiteiten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Ook steken we zelf de handen uit de mouwen. Geweldig als we met ouderen de avondvierdaagse lopen, kerstversiering aanbrengen in een verpleeghuis etc.
Interesse om lid te worden: Zie
www.lionsclubdongevallei.nl .

Donge Vallei Rally op 3 juli 2022

Met veel plezier kondigt Lionsclub Donge Vallei de hervatting van de traditie van onze gewaardeerde Rally Donge Vallei aan na twee jaar gedwongen pauze vanwege Corona.

Op 3 juli gaan we eindelijk weer van start in Dongen bij de Cammeleur en eindigen we de rally in Loon op Zand.

Waarom Loon Op Zand? Omdat aan onze club inmiddels ook de Lions-leden van Loon Op Zand, Kaatsheuvel, Udenhout en De Moer verbonden zijn. Met deze uitbreiding dekken we een groter gebied en hebben we de kans op méér deelnemers en kunnen we al doende méér betekenen voor de Goede Doelen.

De rally op 3 juli zal een enigszins gewijzigde opzet krijgen. We beginnen iets later op zondag en eindigen niet met een 4- gangen diner, maar met een aangeklede en uitgebreide borrel. Gezelligheid staat voorop terwijl de echte autoliefhebber ook aan zijn trekken komt. Alle auto’s van modern tot klassiek en natuurlijk de volledig elektrische wagens zijn welkom. En goed te weten dat het inschrijfgeld veel lager zal liggen dan voorheen.

Ook dit jaar is de opbrengst van de rally bestemd voor een goed doel. Dit jaar voor het nationale voetbaltoernooi voor G-teams in september in Dongen op het complex van DVVC . G-teams zijn teams met voetballende kinderen met een beperking. Dit jaar bestaat het G-team van DVVC alweer 14 jaar.

Gedragen door veel vrijwilligers, die wekelijkse trainingen verzorgen om het team klaar te stomen voor de reguliere KNVB competitie voor G-teams verdienen zij veel erkenning.

In september 2022 wordt in Dongen een groot landelijk toernooi georganiseerd met deelname van een groot aantal G-teams van andere clubs. De organisatie daarvan is een hele klus en dat verdient veel waardering maar men kan ook een financiële ondersteuning goed gebruiken. Vanwege dit sympathieke en maatschappelijke doel zal de Lionsclub Donge Vallei het toernooi sponsoren door een deel van de opbrengst van de rally die op 3 juli 2022 wordt georganiseerd ter beschikking te stellen.

Een ander deel van de opbrengst zal ter beschikking worden gesteld aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Donge Vallei regio.

Meer informatie en inschrijven op: Rally Donge Vallei

Wijnproefmiddag 31 oktober 2021 in de oude kerk Dongen voor goede doel.

Het is weer oktober, van oudsher de wijnmaand. Lionsclub Donge Vallei laat ook dit jaar deze gelegenheid niet zonder actie voorbijgaan.

De lionsclub nodigt iedereen die van wijn houdt of er eens op een plezierige manier meer kennis van wil opdoen van harte uit voor onze Wijnproefmiddag, op zondag 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in de Oude Kerk, Kerkstraat 56 te Dongen.

U kunt die middag op een prachtige monumentale locatie in een gezellige ambiance genieten van heerlijke wijnen van onze leveranciers Rovin en Jan van Hest. Zij presenteren een ruim assortiment heerlijke wijnen, te koop tegen een aantrekkelijke prijs. Een mooi moment om wijn in te kopen voor de feestdagen, waarbij u dan tevens een goed doel ondersteunt!

De opbrengst van de proeverij komt dit jaar ten goede aan Stichting Stronk, dè innovatieve jeugdwerkplaats in Noord-Brabant (www.stronkmaakt.nl). Tijdens de wijnproefmiddag zal Stronk acte de présence geven en u meer over de activiteiten vertellen en laten zien.

Mocht u onverhoopt niet in de gelegenheid zijn om 31 oktober langs te komen, dan is onze wijnwebshop (www.lcdvwijn.nl) vanaf maandag 1 november geopend, met daarin dan een mooie selectie van de in de Oude Kerk te proeven wijnen.

Graag tot ziens op 31 oktober! Fijn als u komt!

Lionsclub Donge Vallei schenkt 570 pakken DE koffie aan de Voedselbank

Tijdens de jaarlijkse landelijke lions actie in december 2020 heeft Lionsclub Donge Vallei liefst 285.613 waardepunten verzameld. Voor deze punten levert Douwe Egberts 570 pakken koffie aan de Voedselbank voor haar klanten in Dongen. Dit is een stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar.

Het is voor de Lions Club Donge Vallei de 9de keer dat er met deze landelijke actie wordt meegedaan en het is telkens weer opmerkelijk dat er na al die jaren nog steeds zoveel punten worden opgehaald. De verzamelbox in de Cammeleur kon dit jaar nauwelijks gebruikt worden door de corona maatregelen. “Maar door publicaties in kranten en nieuwssites werden we overspoeld met punten”, zegt Rick Meijer samen met Warden Deenen coordinatoren van deze actie in Dongen. “Dat kwam met name door bekendmaking van een speciaal emailadres. Na de publicaties kregen we heel veel meldingen via email en punten werden opgestuurd per post of gebracht bij leden thuis of we gingen ze ophalen. Met een fantastisch resultaat”.

Het tellen was een flinke klus en moest vanwege Corona in ploegjes op afstand worden gedaan.

De waardepunten zijn vrijdag 12 februari aan Annita Kooijman van de Voedselbank overhandigd, die verheugd reageerde op het resultaat. Zij kan veel klanten van de Voedselbank weer blij maken met verse koffie.

In heel Nederland doen 130 Lions Clubs voor ruim 60 Voedselbanken mee aan deze actie, waarbij ongeveer 134.000 pakken koffie zullen worden overhandigd.

Lions verzamelen vreemd en oud geld

Via een duidelijk herkenbare zuil zamelen  leden van de Lionsclub Donge Vallei vreemd en oud geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden. Sinds kort staat de verzamelzuil bij Albert Heijn in Dongen. .
 
Elke Nederlander heeft wel vreemde munten en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil van de LIons kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.
De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.
De besteding gaat volgens het “Robin Hood” principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 boven de kostprijs. Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl
De Lionsclub Donge Vallei is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.
Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Prachtig resultaat laatste Lionsclub rally


De volgende rally voor het goede doel  is op 21 juni 2020

Opbrengst Lionsclub rally 2019 van € 11.000 overhandigd

Op 23 juni 2019 werd door de Lionsclub Donge Vallei voor de tweede keer een autorally georganiseerd. De opbrengst hiervan bedroeg maar liefst  € 11.000, wat geheel ten goede komt aan twee Dongense goede doelen. Een bedrag van € 3000 voor de stichting Met je Hart Dongen en € 8.000 voor de stichting “Air4tieme”.

Tieme Siemons, een jongetje uit Dongen van 10 jaar oud, lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis, beter bekend als Taaislijmziekte. Dit is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Op deze ziekte heeft Tieme een genafwijking, waar helaas nog geen medicijnen voor zijn. Hij is onder behandeling van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, dat verbonden is aan het Erasmus Medisch Centrum. Zij doen veel onderzoek naar Taaislijmziekte en de donaties, die de Stichting Air4tieme onder andere vanuit de Lionsclub Donge Vallei rally ontvangt, worden aangewend voor een zeer gericht onderzoek dat voor Tieme het meest relevant is. Het bedrag zal besteed worden aan onderzoek naar een nieuwe bloedtest om snel te meten of een bepaalde bacterie een infectie in de longen bij kinderen met Taaislijmziekte veroorzaakt. Met een nieuwe testmethode, die mede dankzij de donaties ontwikkeld is kan nu al veel sneller dan voorheen worden gezien wat de mogelijke boosdoener van de ziekte is. Dat wil nog niet zeggen dat er al een oplossing voor de nu nog ongeneeslijke ziekte van Tieme en zijn lotgenoten is, maar er zijn al wel belangrijks stappen gezet.

Recent werd de opbrengst van € 8.000 van de rally 2019 door Air4tieme overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Het andere goede doel van de Rally, de stichting met je hart Dongen, organiseert onder andere maandelijks bij horeca- en andere gelegenheden in Dongen een Stamtafel waarbij een vaste groep ouderen samenkomt om een gezellige middag te beleven onder het genot van een drankje en wat lekkers. Met deze donatie kan er gedurende twee jaar een stamtafel worden georganiseerd in De Cammeleur, waardoor voor nog meer ouderen gezellige middagen kunnen worden verzorgd.

De volgende rally komt er weer aan. Op 21 juni 2020 wordt door de Lionsclub Donge Vallei weer een rally georganiseerd. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan de stichting “Air4tieme” en voor het ouder-kindkamers van het prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. De inschrijving start binnenkort via de website www.rallydongevallei.nl.